Hauptmenü

  • Startseite
  • Berufsbereiche
  • Über 100Fachbegriffe
  • Kontakt

Sprachen

  • Arabisch
  • Bulgarisch
  • Englisch
  • Französisch
  • Griechisch
  • Kroatisch
  • Polnisch
  • Rumänisch
  • Russisch
  • Türkisch
  • Ukrainisch

gratinieren (gratine etmek)

  • Gratinieren ist das Überbacken von Speisen. Oft wird dafür Käse verwendet. Beim Gratinieren entsteht eine braune Kruste.
  • Gratine ederken yemeğin üstü fırında kızartılır. Bunun için genellikle peynir kullanılır. Gratine ederken yemeğin üstünde kahverengi bir kabuk oluşur.
  • Verwandte Begriffe

  • buğuda pişirmek; buğulamak (dünsten)
  • temel pişirme yöntemleri (Grundzubereitungs­arten)
  • soteleme (sautieren)
  • Mehr zum Begriff gratinieren
  • Übung zum Begriff gratinieren